Colostrul este compus din: 8% continut de grasime in prima zi si 5% in a doua si a treia zi.
Grasimea din lapte este distribuita sub forma de globule fine sub 10 microni, dispersate uniform, fapt care ii confera laptelui un coeficient foarte mare de digestibilitate.
Anticorpii sunt transferati direct din sangele mamei, prin colostru, noului nascut.
Laptele de capra are un continut de grasime care variaza intre 3-3,5% grasime si ajunge pana la 8%.
Proteinele se gasesc in lapte in proportie de 3-4,6%.
Fosfolipidele, lecitina, care are un rol important in procesul de invatare la om, se gaseste in lapte in proportie de 0,037%.
Proteina totala contine 75% cazeina, un fapt foarte important care influenteaza transformarea laptelui in branza.
Continutul de lactoza este de 3,8-5% si substante minerale 0,7-0,9%, mai ales: Ca, Mg, P, K, Na si vitaminele: A, B, C si D.
Prin continutul lui in vitamine, laptele de capra ajuta la tratarea anemiei, rahitismului, hemoragiilor si confera mare rezistenta la infectii.
Cantitatea de grasime ajunge la nivel maxim dimineata, iar cea de proteina seara.
Din proteina totala, lactoalbumina reprezinta 1,74%, iar cazeina 1,49%.
Compozitia aminoacizilor din laptele de capra este la fel ca cea din laptele uman, motiv pentru care este recomandat n cesterea copiilor
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: marcos
Mesaj:
marcos
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.